top of page
Skärmavbild 2023-01-09 kl. 11.09.18.png

Weekendpaket 2023 Dala Sportbilsfestival. 

Välkomna alla sportbilsägare till en långhelg för livsnjutare i hjärtat av Dalarna, fylld med sann gemenskap och glädje!
I denna magiska midsommartid bjuder Dalarna in Sveriges sportbilsvänner till dagar där vi tillsammans upptäcker Dalarna.

Med Tällberg och Leksand som utgångspunkt har vi nära, genuina och äkta upplevelser redan inpå stugknuten.

 

Årets tema för weekendpaketen är Bond i Dalarna! Spännande, oväntade och traditionsenliga upplevelser blandas med mat, sportbilar och musik i andan – Dala Diamonds Are Forever! 

Linda & Christer, BMW

“ När vi åker hem så längtar vi redan till nästa år.
Här skaffar vi oss
vänner 
för livet! ”

Jane & Håkan, Mustang

“ Trevlig samvaro och mysiga dagar fyllda med dalakänsla. 
Ger energi för både kropp och själ. ”

Bayerisches Blatt

Artikel i BMW Club Schwedens klubbtidning
LÄS ARTIKELN HÄR

Eva & Anders, Mercedes

“ En obeskrivlig häftig kombination av sportbilar, förstklassig mat, välplanerat program. Fantastiska organisatörer och trevliga sportbilsmänniskor! “  

Katrin & Rolf, BMW

“ Mycket fina arrangemang och utflyktsmål som ger
härliga minnen! ”

Festivalpaket 1 - onsdag till söndag

Detta paket erbjuder upplevelser i Dalarna som sätter extra guldkant på tillvaron. Tillsammans upptäcker vi vackra vyer från både bil och båt och njuter av kulinariska smakkombinationer som öppnar upp nya dimensioner! 


Onsdag 28 juni – BOND OCH BUBBEL

Från 15.00 är Ni välkomna att checka in och få tillgång till era rum. Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

18.00 Välkommen till Dala Sportbilsfestivals weekend med BOND-tema

18.30 Välkomstmiddag, 3 rätters, med tillhörande champagneprovning till alla rätter (dryck till champagneprovningen ingår i paketet)

Torsdag 29 juni – DALAÄLVEN BJUDER UPP

07.30 – 09.15 Frukost

09.15 – 10.15 Hälsopromenad – Vi väcker dagen med enkla rörelser och ett leende. Vi utgår från Klockargården och går en tur i Tällberg.

11.00 Ett utvalt besök i Leksand – där en av alla Leksands eldsjälar ger oss en inblick i sin spännande vardag.

12.30 Lunchkryssning på Dalälven – båten Gustav Wasa bjuder oss på ett annat perspektiv av Dalarna med spännande historier och en härlig lunch, till sjöss.

Festivalpaket 2 - torsdag till söndag börjar här

Torsdag 29 juni - MIDDAG MED MATCHANDE LOKAL ÖL

18.00 Presentation av det lokala bryggeriet Oppigårds med tillhörande 2-rätters middag med matchande öl (dryck till öl-provningen ingår i paketet)

 

Fredag 30 juni – KONST I DALARNA 

07.30 – 09.30 Frukost

09.15 – 15.30 Sportbilstur där vi besöker Sundborn med fokus på Carl Larsson. Flera spännande besök, exempelvis guidning på gården och konstutställning ingår. Därefter far turen vidare mot Skedvi Bröd för lunch och upplevelser i deras butik. 
 

För Er som undrar varför vi inte besöker Mora som vi planerade tidigare: På grund av vägbyggnationer i Mora centrum under sommaren så har vi valt att ändra turen till Sundborn. Zorn får vänta tills nästkommande år. 

Festivalpaket 3 - fredag till söndag börjar här

Fredag 30 juni – WELCOME WARM UP 

Från 15.00 är Ni välkomna att checka in och få tillgång till era rum. Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

18.00 – 18.30 Warm up inför helgens Sportbilsfestival

18.30 – 21.00 2 rätters dinner från Bond till Bonde

21.00 – 23.00 MORAEUS vs BOND i ett laddat musikquiz

Festivaldag - lördag i Leksand

Tegera Arena – vi fyller till bredden med bilar
Under lördagen firar vi festivaldag inne i Leksand med alla våra sportbilar. Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse. Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av ”folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och ”dagens glädjespridare”. Alla anmälda bilklubbar har en bokad utställningsyta som gärna smyckas med flaggor och tält. 

Centrumtorget – rullande showroom
På lördag förmiddag, mellan 10.00 till ca 12.30 visar utvalda sportbilar och bilklubbar upp sig på Torget mitt i centrum. Varje klubb får en egen slot-tid och får hjälp av en lots att åka i parad till torget samt parkera i en snygg uppställning mitt i stan! Tider och logistik för intervjuer presenteras under fredag kväll. 

Kortege – vi rullar genom Leksand
Som avslutning rullar vi genom och ur Leksand i en gemensam publik kortege mot Tällberg. Kartan presenteras under fredag kväll.

Hantverksbyn och spa i Tällberg
16.00 – 17.30 Under eftermiddagen är hantverksbyn i Tällberg, flera lokala hantverkare som finns på innergården på Klockargården, öppet för oss. 

Det finns även möjlighet att bada och basta på hotell Gyllene Hornets SPA för Er som bor där eller på Klockargården under er vistelse.

18.00 Öppnar vi upp portarna till kvällens festivalkväll med en gemensam skål (fördrink ingår i paketet)
19.00 3 rätters middag med skoj mellan rätterna

När vi rundar av middagen drar vår musikshow igång med dans och BOND-tema i baren! 

Festivalkväll med musikunderhållning

Sportbilstur - söndagsutflykt i bygden 

Som avslutning på denna vistelse i Dalarna besöker vi utvalda pärlor i Dalarna. Våra besöksmål är av olika stil med den gemensamma nämnaren ”ett genuint och brinnande engagemang” som de mer än gärna delar med sig av till oss! 

07.30 – 09.30 Frukost

10.00 – 11.00 Historisk byvandring med guide i Tällberg 

11.00 Utcheckning 

12.00 Sportbilsturer där vi besöker utvalda pärlor i Dalarna

  • Jobs Handtryck - ett världskänt dalahantverk där vi träffar den passionerade Åsa Jobs

  • Björkberget med sin magiska utsikt och torn - där Buffils Annas café låter oss njuta av vyn med en våffla, en kopp kaffe eller en god smörgås. 

  • Björgården - där Yvonne och Jonas skapar magi med naturens smaker i sitt syltmakeri och gräddar kolbullar till oss

  • Sahlins struts - för Er som har vägen hem mot söderut ger ett stopp fullt med strutsar en energikick! Med gårdbutik, resturang och ALLT man kan göra med och av en struts.  

Välkommen att boka Ert paket 

- Bokningen är öppen med begränsat antal paket

Ni hälsas varmt välkomna till Tällberg, till hotellet Klockargården och Gyllene Hornet (som ligger 200 m från Klockargården), där njuter vi av fint hotellboende, middagar och svängiga musikevenemang. Sportbilsparkeringen runt hotellen förhöjer den redan underbara utsikten!

 

 

 

 


 

​För frågor kring bokningen, kontakta receptionen. 
E-mail: info@klockargarden.se
Telefon: +46 (0)247-502 60  Klockargårdens hemsida HÄR

​För frågor kring festivalens program, kontakta oss i formuläret nedan. 

Sportbilsfestival i Leksand. 

- Vi fyller Leksand med sportbilar på lördagen! 

På Tegera Arena, med gångavstånd från torget, står alla bilarna utställda under dagen. Alla anmälda bilklubbar har en bokad utställningsyta som gärna smyckas med flaggor och tält.

Alla ytor runt arenan fylls med sport- och entusiastbilar och bilar från regionen bidrar till den fina utställningen och den härliga gemenskapen! 

Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av “folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val, “dagens glädjespridare” och bästa bilklubb! 

På lördag förmiddag, mellan 10.00 till ca 12.30 visar utvalda sportbilar och bilklubbar upp sig på Torget mitt i centrum. Varje klubb får en egen slot-tid och får hjälp av en lots att åka i parad till torget samt parkera i en snygg uppställning mitt i stan! Information om hur många bilar per klubb och vilken tid under dagen detta sker, skickas till klubbens kontaktperson. Här sker även intervjuer, så det är bra att klubben utsett intervjuperson innan ni rullar in!

Lördagens tidsprogram. 

- Tack för att Ni delar med er och förgyller dagen! 

Detaljerad information kring tider och logistik för avfärd lördag morgon från Klockargården till Tegera Arena presenteras under fredag kväll.

07.30 – 09.30 Frukost
Ca 08.00 – 09.00 Gemensam avfärd från Klockargården till Leksand, Tegera Arena
10.00 Den publika festivalen öppnar
Ca 15.30 Gemensam kortege genom Leksand tillbaka till Tällberg 

Anmälningsformulär bilklubb.  

Tack för att Du kontaktar oss!
Vi återkommer inom kort. 

Anmäl Er sportbilsklubb här. 

För att planera utställningsområdet på Tegera Arena på ett så trevligt sätt som möjligt för besökare och utställare behöver Ni göra en anmälan av Er bilklubb här.  

Kontakta oss. 

Jojje Moraeus Svensson +46 (0)70 373 48 00 

Veronica Moraeus +46 (0)70 373 48 68 

  • Facebook
  • Instagram

Tack för att Du kontaktar oss!
Vi återkommer inom kort. 

bottom of page