top of page

Sportbilar och folkfest mitt i skärgårdsstaden

Välkommen till Sportbilsdagen – en folkfest där publiken och sportbilsägarna tillsammans skapar den härliga stämningen i skärgårdsstaden Västervik. Här kan Ni under lördagen njuta fullt ut av sportbilar, stadsrace, mat och andra upplevelser på hamnplan i Västervik eller välja att också följa med på vår paketresa "Weekend Upptäck Tjust" i en magiskt vacker bygd! 

Västervik levererade 2023 - vilken succé och folkfest! 

Extra kul att unga bilfantaster klev fram och visade upp sina förmågor både i stadsracet och på tävlingen för A-traktorer och modifierade bilar. Kajkanten fylldes av partners och ramade in eventet och gav publiken både råd och upplevelser för livet. 

Här kan Ni i efterhand följa vår LIVE-sänding - KLICKA HÄR
Här kan Ni ta del av fler bilder från folkfesten - KLICKA HÄR

Vi vill tacka alla som bidrar till detta årligt återkommande event och hälsar partners, sportbilsägare och publik varmt välkomna tillbaka nästa år igen den 7 september 2024!  

Partners. 

Partners. 

Hamnplan Sportbilsdagen
Söndagens sportbilskortege
Hamnplan Sportbilsdagen
Intervju med partners

FÖR PUBLIK

DATUM: 2 september 2023 

HAMNPLAN & SKEPPSBROKAJEN: 10.00 - 16.00
Stadsrace, sportbilsutställning, partnertorg och aktiviteter. Du kommer gående till eventet och entrén sker på Hamnplan, vid
Skärgårdsterminalen eller Axalta parkeringen. 
PUBLIKENTRÉ: 150 kr vuxen och barn under 12 år gratis. Eventet har två entréer, en vid Skärgårdsterminalen och Axalta (mellan bostadshusen och Axaltas parkering). Betalning sker i första hand med Swish för att undvika köer. Betalning med kort är endast möjligt vid Skärgårdsterminalen. Kontant betalning är även möjlig. 
PROGRAM: Dagen program - KLICKA HÄR
ÖVRIG INFO: Under dagen kan det i bland förekomma höga ljud. Ta med Er öronproppar eller hörselskydd till barn vid behov. Tänk även på detta om Ni önskar ta med hundar in på området.

DATUM: 3 september 2023
PLATS: Sportbilskortege genom staden under söndagen med start från Västervik Resort kl 10.30. Karta på kortegevägen - KLICKA HÄR

FÖR SPORTBILSÄGARE

WEEKEND: 31 AUGUSTI – 3 SEPTEMBER, bokningen öppnar 1 mars med ett begränsat antal paket! Program och eventpaket hittar Ni längre ner på sidan. 

SPORTBILSUTSTÄLLNING: 2 SEPTEMBER, på Hamnplan i Västervik. Anmälan hittar Ni längre ner på sidan. 

 

SPORTBILSKORTEGE: 3 SEPTEMBER, med start från Västervik Resort
kl 10.30. Karta på kortegevägen kommer att finnas här närmare inpå eventet. 

LIVESÄNDNING

Folkfesten i Västervik den 2 september livesänds – ett plus för dig som inte kan vara på plats men även för dig som är publik på eventet då du hör och ser alla intervjuer! Du hittar livesändningen här via QR-koden eller på vår facebooksida: Sportbilsdagen i Västervik

PARTNERS 

Vill Du och ditt företag träffa sportbilsägarna under Sportbilsdagen i Västervik? 

Under lördagens folkfest har Du möjligheten att lära känna dem, profilera Dig och Din verksamhet som utställare!

 

Via livesändningen kan vi även erbjuda dig en intervju under dagen samt marknadsföring både innan och efter eventet! 

Vi gör varje år några besök hos intressanta och inspirerande eldsjälar och deras verksamhet på våra guidade sportbilsturer. 

Kontakta oss så hittar vi tillsammans ett upplägg som passar dina behov!   ​

Långweekend upptäck Tjust

- Vi njuter och fångar det sista av sommaren

Vi välkomnar Er sportbilsägare till en weekend i Västervik, Ostkustens pärla, där vi besöker smakprov från Tjust skärgård – både kultur, traditioner och nya spännande satsningar!

Tillsammans upptäcker vi bygden med våra sportbilar och redan som första aktivitet på programmet tar vi oss ut på havet! Vi tas emot med finaste värdskapet på Västervik Resort där vi bor nära havet, njuter av vällagade middagar och släpper loss med musik och dans!  Självklart ingår bästa utställningsplats på lördagen och söndagens kortege i paketet.


HÄR klickar Du vidare för att kika på våra paket och härliga programpunkter för dagarna.

- Vi ses den 31 augusti till den 3 september! 

_M130212_edited_edited.jpg

Publikinformation.

- Ett trevligt och tillgängligt event för alla

Eventområdet på Hamnplan – där bilutställning, stadsrace och alla andra aktiviteter händer under dagen – öppnar kl 10.00 och stänger 15.30.
 

Entré till eventområdet: 150 kr vuxen och barn under 12 år gratis. Vi vill verka för ett återkommande, trevligt och öppet event tillgängligt för alla. Entrén till eventområdet är vid skärgårdsterminalen.

Betalning sker i första hand med Swish för att undvika köer. Betalning med kort och kontant är även möjligt.

Parkering sker i staden på allmänna parkeringar. Kom därför i god tid och förbered Er på att Ni kan behöva gå en liten promenad till eventområdet. 

  • Parkeringshus Västerport. ca 200 m till eventområdet  • Fängelsetorgets parkering. ca 250 m till eventområdet  • Parkeringshus Fiskaretorget ca
    500 m till eventområdet 
    • Parkeringshus Tullporten Galleria. ca 600 m till eventområdet • Stenhamra parkering. ca 900 m till eventområdet • Simhallen parkering. ca 900 m till eventområdet

Publik Hamnplan

Lola & Thomas, Porsche

“ Fantastiskt evenemang med trevliga stopp på härliga naturvägar i Tjust med omnejd! ”

Johan Nordqvist,
Ansvarig Mitt Miataklubben

“ Falsk marknadsföring!
Det är inte 1 dag, Sportbilsdagen,
utan här ordnas det härliga aktiviteter i 4 dagarna för oss sportbilsägare! " 

Linda & Christer, BMW

“ Här tar vi tillvara på det sista sommaren har att erbjuda med underbara bilturer och ett ett helt fantastiskt arrangemang som får en hel stad att bli biltokig för en helg! “  

Kristina & Kjell Pettersson, Ferrariklubben

“ Mycket fina arrangemang och utflyktsmål som ger
härliga minnen! ”