top of page
Varabilar-1500x430_edited.jpg

Världsledande Öhlins.
- Letar Du efter samma körkänsla som vi? 

Ohlins-porsche-GT3RS.jpg

Varför Öhlins?

- Stolta återförsäljare av det svenska guldet.

Letar Du efter samma körkänsla som vi? Är Du också ute efter att få bättre väghållning i kurvorna, en styvare och lite mer ”sportigare” körkänsla utan att förlora komfort och bekväm dämpning? Det var precis vad vi var, plus att vi då och då vill njuta av snabba rundor med våra sportbilar på en kurvig bana.
 

Att stötdämpare på en bil bidrar till så stor del av helhetsintrycket är faktiskt svårt att förstå innan det har upplevts. Det handlar inte bara om på vilket sätt bilen känns ”stötig”, som man först kan tro, utan dämparen ändrar hela bilens sätt att bete sig mot sitt underlag.

Många gånger har vi upplevt att det känns som att få en ny bil!

Våra egna reflektioner.

- Stolta återförsäljare av det svenska guldet.

Efter många års ambassadörsskap och samarbete med Öhlins har vi upplevt förändringen när vi bytt dämpare på våra sportbilar från annat märke till Öhlins Road & Track. Dessa dämpare passar lika bra för landsväg som till bana.

Därför är det med stor stolthet som vi nu presenterar oss som licensierade återförsäljare till till Öhlins produktutbud, med fokus på Road & Track för sportbilar. Tack vare sin unika teknik gör den något som tidigare var omöjligt, den förenar superb prestanda vid lite tuffare körning samtidigt som den ger en utmärkt komfort när man lättar på gasen.

Är Du också ute efter att få bättre väghållning i kurvorna, en styvare och lite mer “sportigare” körkänsla utan att förlora komfort och bekväm dämpning? Det var precis vad vi var, plus att vi då och då vill njuta av snabba rundor med våra sportbilar på en kurvig bana.

Att stötdämpare på en bil bidrar till så stor del av helhetsintrycket är faktiskt svårt att förstå innan det har upplevts. Det handlar inte bara om på vilket sätt bilen känns “stötig”, som man först kan tro, utan dämparen ändrar hela bilens sätt att bete sig mot sitt underlag.

MX52.jpeg
Ohlins-prosche-gra (1).jpeg

Varför välja Road & Track?

- Prestanda och komfort

Ingen betvivlar Öhlins kompetens inom sitt område, där mer än 300 vunna titlar runt i världen talar sitt tydliga språk. All den erfarenhet och kunskap från framtagande av världsledande produkter har man använt för att utveckla just konceptet Road & Track.

Oftast när man väljer dämpare så få man kompromissa mellan komfort och prestanda. Tack vare den unika tekniken som ligger bakom Road & Track så kan den göra utföra något som tidigare var omöjligt – att förena superb prestanda vid lite tuffare körning samtidigt som den ger en utmärkt komfort när man lättar på gasen.

Beroende på hur Du vill köra din sportbil, kan Du själv från gång till gång enkelt justera dämparna och ändra bilens vägegenskaper.

Du behöver aldrig kompromissa mellan prestanda och komfort!

- Hållbarhet

IEn dämpare slits vid vanlig landsvägskörning och har Du en lite hårdare körstil eller kör på bana så går det fortare. Med Öhlins produkter är dina dämpare inte värdelösa när Du har kört ca 4000 mil på landsväg och bana! Efter en service på en Öhlinsaktoriserad verkstad, där de byter bussningar och olja, får de tillbaka samma prestanda som vid ett nyköp.

Det lönar sig därför att satsa på kvalitet vid valet av dämpare när Du för en mindre  summa kan fylla på med ny körglädje gång på gång!

En billig service gör att Du får tillbaka samma prestanda som vid nyköp!

Ohlins-hantverk (1).jpeg

Montering

- Du kan montera dina dämpare själv

Om man har kunskapen och tiden är det nästan halva grejen att att montera sina dämparna själv. I köpet ingår instruktioner hur du går till väga. Vi kommer även under våren att lägga upp en video från en gör-det-själv montering som extra stöd. Efter monteringen behövs en hjulinställning göras hos en auktoriserad bilverkstad. Halva grejen att göra det själv, om man kan och vill! 

- Ta hjälp av en aktoriserad verkstad

Om man har kunskapen och tiden är det nästan halva grejen att att montera sina dämparna själv. I köpet ingår instruktioner hur du går till väga. Vi kommer även under våren att lägga upp en video från en gör-det-själv montering som extra stöd. Efter monteringen behövs en hjulinställning göras hos en auktoriserad bilverkstad. Halva grejen att göra det själv, om man kan och vill! 

Beställ Ditt Öhlins-kit.

- Så här gör Du

Vet du vilket dämpar-kit som du behöver kan Du fylla i vårt beställningsformulär. 

 • Frakt tillkommer. 

 • Förskottsbetalning gäller. Under rådande situation med leveranser från komponenttillverkare, kan leveranstiden variera beroende på vilket kit som efterfrågas.

 • Leveranstiden bekräftas då ordern bokas. 

 • Montering ingår inte. Här väljer Du att kontakta en auktoriserad verkstad eller så lägger Du lite tid tillsammans med din bil i garaget och monterar dämparna själv. 

Beställningsformulär.

Tack för din beställning!

Fråga utifrån Ditt behov. 

- Så här gör Du

Vi har erfarenhet av Road & Track på flera sportbilar, vars syfte är att ha en hög komfort på landsväg och samtidigt göra riktigt bra ifrån sig på en racingbana. Men allt utgår så klart utifrån Din referens av vad bra komfort är och hur en bra banbil ska kännas. Därför rekommenderar vi Dig att kontakta oss, så att vi kan berätta utifrån dina önskade resultat.

- Fråga våra referenser om deras upplevelse

 • MX5 Miata NC Sport 2012
  Lars Odar Svensson, odar@brevet.se, 073-576 64 90

Kort om Öhlins.

- Kvalitet sedan 1976

Öhlins har sedan starten 1976 gjort sig kända för sin kvalité men även som marknadsledande inom sitt område. I dag tillverkar Öhlins dämpar till i stort sett alla området som kräver detta av något slag – MC, Motorsport (Banracing både för bil och MC, Rally, Rallycross), CES (Elektroniskt styrd fjädring med flera patent som används av stora biltillverkare exempelvis VW, MB, BMW, Volvo och Ford) och till mountainbike (ett relativt nytt affärsområde men som växt kraftigt de senaste åren).

- Många är de som har nyttjat Öhlins kunnande, så som exempelvis Koenigsegg, Ferrari, Lamborghini och Lotus, för att nämna några kända varumärken. 

Kontakta oss.

Jojje Moraeus Svensson +46 (0)70 373 48 00 

Veronica Moraeus +46 (0)70 373 48 68 

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

Tack för att Du kontaktar oss!
Vi återkommer inom kort. 

bottom of page