fbpx

DALA SPORTBILSFESTIVAL

Orsa blir Dala Sportbilsfestival – det SVÄNGER för fullt 2019

Helgen efter midsommar, den 28-30 juni 2019, kör vi med full gas inför det femte årets sportbilsfestival! En weekend fylld med sportbilar, musik och dalafeeling just när Dalarna är som vackrast.

Årets stora nyhet är att festivalen byter namn till Dala Sportbilsfestival då helgens program fylls med godbitar från flera delar av länet. Exempelvis hälsas vi varmt välkomna till Tällberg, till hotellen Klockargården och Gyllene Hornet. Där njuter vi av fint hotellboende med dalakänsla, svängiga musikevenemang och en sportbilsparkering runt hotellen som förhöjer den redan underbara utsikten!

Följ med på helgens aktiviteter, speciellt framtaget för Sveriges alla sportbilsentusiaster – stora som små!

PROGRAM FÖR PUBLIK

ALLTID HELGEN EFTER MIDSOMMAR

FESTIVAL LÖRDAG

SPORTBILSFESTIVAL OCH MOTORSHOW PÅ TALLHED (för alla som älskar sportbilar)

Vi välkomnar små och stora sportbils- och motorentusiaster till Tallhed för att uppleva mängder av spännande bilar, nya som gamla pärlor! Ni får dessutom njuta av fantastiska ljudupplevelser när de mest spektakulära sportbilsekipagen drar iväg på rakan! Sveriges bilklubbar bjuder på en fin uppställning av gott och blandat och självklart tar du med Dig din egen sportbil/entusiastbil!

auto motor & sport utser på plats årets finaste bil, mest långväga gäst och det finaste lokala fordonet! Här finns alla färger och modeller – vilken blir din favorit?

Aktiviteter såsom sportbilsutställning, medåkning i sportbilar, trampbilsrace för de små och tävlingen Gasaloppet där sportbilar gasar och tävlar mot varandra pågår hela dagen!

FESTIVALINFORMATION

Datum: 29 juni 2019

Öppettider: 10.00-15.00

Plats: Tallheds Flygfält, Orsa

Inträde besökare: Förare 200 kr, passagerare 100 kr, barn under 15 år gratis.
I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet.

Inträde besökare med sportbil* / entusiastbil**: 150 kr per bil.
I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet på sportbils- och entusiastbilsparkeringen.

Swish eller kontant betalning: På grund av begränsad kapacitet av betalning med betalkort är det önskvärt att entréavgiften betalas med Swish eller kontanter, allt för att inpasseringen till festivalområdet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

*Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

**Vad räknas som en entusiastbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag en bil som Du vet att våra besökare kommer tycka är trevligt att se på. Oavsett om den är äldre eller ny, byggd av Dig själv eller någon annan så är bilen i ett fint skick.

PROGRAM FÖR BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE

ANMÄLAN BILKLUBBAR

Nu tar vi emot anmälningar av Din bilklubb till årets festival! Som anmäld klubb välkomnas Ni på fredagens warm up med Moraeus Musikquizz med middag! På lördagen bokar vi upp en utställningsplats till Er på sportbilsfestivalen med tillhörande klubbaktiviteter och på kvällen svänger vi loss på årets festivalmiddag tillsammans!
Välkommen till en perfekt helg att umgås tillsammans!

WARM UP FREDAG

VI HÄLSAR SPORTBILARNA VÄLKOMNA TILL TÄLLBERG

Traditionsenligt hälsar vi alla bilklubbar och sportbilsägare välkomna till Dalarna med årets Moraeus Musikquizz med tillhörande sommarbuffé. Så snart Ni checkat in på hotellet Klockargården eller Gyllene Hornet i Tällberg så drar showen igång!

Tid och plats: 19.00 på Hotell Klockargården i Tällberg
Bokning sker på samma sida som boendet, se längre ner på sidan.
Begränsat antal platser, endast förköp.

FESTIVAL LÖRDAG

SPORTBILSFESTIVAL OCH MOTORSHOW PÅ TALLHED

Vi bjuder in Sveriges sportbilar till en fartfylld dag på fältet med bilutställning, klubbtävlingar, utmaningar i Gasaloppet och prisutdelningar!

auto motor & sport utser på plats årets finaste bil, mest långväga gäst och det finaste lokala fordonet! Här finns alla färger och modeller – vilken blir din favorit?

GASALOPPET 2019 – KONTROLL, TIMING OCH FULL FART!

Gasaloppet skapar spänning och action för alla, både publik och förare! I tävlingen kan ALLA sportbilar tävla emot varandra under samma premisser. Det ekipage som har minsta marginal mellan sina två lopp vinner! Att få höra och se sportbilar i full fart är en enorm njutning men att själv få prova på med sin egen bil är ytterligare en utmaning och upplevelse!
Alla som har en sportbil kan anmäla sig – först till kvarn då det är begränsat antal plaster men efter förra årets succé så ökar vi upp antalet startande. Kanske blir Du årets vinnare i Gasaloppet?

Endast föranmälan. Anmälan görs till: info@driveracademy.se där Ni uppger namn, bilmodell, reg.nr samt Ert mobilnummer.

Mer information finner Ni här: Gasaloppet 2019

FESTIVALINFORMATION

Öppettider: Bilklubbarna ställer upp sin bilar från 09.00 och varje klubb får en ankomsttid efter anmälan. Festivaldagen börjar för publik 10.00 och slutar 15.00.

Plats: Tallheds Flygfält, Orsa

Inträde besökare med sportbil: 150 kr per bil (vid bokning av boende- och middagspaket i Tällberg ingår entréavgiften).
I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet på sportbilsparkeringen. Utställda bilar stannar med fördel kvar på området under festivalens öppettider så att alla besökare får njuta av bilarna.

Entré bilklubbar: 100 kr per bil (vid bokning av boende- och middagspaket i Tällberg ingår entréavgiften).
Bilarna parkeras klubbvis på utställningsområdet. Utställda bilar stannar med fördel kvar på området under festivalens öppettider så att alla besökare får njuta av bilarna.

Swish eller kontant betalning: På grund av begränsad kapacitet av betalning med betalkort är det önskvärt att entréavgiften betalas med Swish eller kontanter, allt för att inpasseringen till festivalområdet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

DALA RALLYT

DALARALLYT (LÖRDAG EFTERMIDDAG, PÅ VÄG TILL TÄLLBERG)

Vid 15.00, när Sportbilsfestivalen stänger, gör vi resan till Tällberg till en spännande frågetävling – Dalarallyt! Varje bil får en karta och ett frågeformulär som lotsar Er på fina vägar till Tällberg. Vinnare dras under lördagens festivalmiddag. Ingen föranmälan krävs.

ÅRETS FESTIVALKVÄLL

ÅRETS FESTIVALKVÄLL (LÖRDAG KVÄLL I TÄLLBERG)

När våra sportbilar är fint parkerade runt hotellen är det dags att njuta av god mat och underhållning på bästa Dalanivå: Allas våran Kalle Moraeus med vänner! En svängig kväll i gott sällskap och med en fantastisk gemytlig omgivning och utsikt. Under kvällen får vi också veta vilken bilklubb som i år kammar hem det prestigefyllda priset ”Festivalens bilklubb” och vem som vann Dala-Rallyt!
Bilklubbarna får gärna nyttja tillfället att utmana varandra eller sig själva – på festivalscenen får alla plats och allt kan hända!

Tid och plats: 19.00 på Hotell Klockargården i Tällberg

Bokning sker på samma sida som boendet, se längre ner på sidan.
Begränsat antal platser, endast förköp.

SÖNDAGENS SPORTBILSTUR

SPORTBILSTUR MED HJÄRTA OCH SJÄL I DALARNA (SÖNDAG FÖRMIDDAG)

På söndagen låter vi våra fina sportbilar rulla genom vackra vyer och besöker platser med både hjärta och själ från Dalarna. Besökare som vill följa med i vanliga bilar är självfallet välkomna!

Turen startar kl 10.00 på söndagen förmiddag från Klockargården i Tällberg. Vi besöker spännande dala-profiler på vägen fram till festivalens sista stopp – Björgården i Övre Gärdsjö i Rättvik, en riktig dalagård med lokalproducerade produkter och hantverk av bästa kvalitet. Gården är ett eko-drivet lantbruk med frukt och bärodling, eget syltmakeri och gårdsbutik. Här får Du uppleva en rundtur i smakernas rike med provsmakning av utvalda produkter. Dalapälsfår betar runt gården och ger vackra skinn som säljs i butiken. Perfekt läge att köpa presenter till årets födelsedagar!

Framdukat står gårdens hemgjorda fika och kolbullar med rårörda lingon serveras nygräddade! Andra lunchalternativ finns också att tillgå.

Tillsammans tar vi del av aktiviteterna på gården och njuter av äkta matglädje innan vi säger adjö och tack för årets festivalhelg och önskar varandra en säker hemfärd!

BOKNING AV BOENDE OCH MIDDAGAR

Vi hälsas varmt välkomna till Tällberg, till hotellen Klockargården och Gyllene Hornet, där njuter vi av fint hotellboende med dalakänsla, svängiga musikevenemang och en sportbilsparkering runt hotellen som förhöjer den redan underbara utsikten! Hotellen ligger ett stenkast i från varandra så det är enkelt att gå mellan middagarna och Ditt rum på kvällen.

Du bokar Ditt boende, fredagens warm up med Moraeus Musikquizz med middag samt lördagens festivalkväll på följande länkar. Vid bokning av paket med boende och middagar ingår inträde till festivaldagen.

För frågor kring bokningen, kontakta receptionen på respektive hotell.
För frågor kring festivalens program, kontakta: Veronica Moraeus +4670-373 48 68, info@driveracademy.se

HJÄRTINNERLIGEN VÄLKOMMEN TILL DALARNA!

FESTIVALINFORMATION

DATUM: 29 JUNI
(även 28 och 30 juni för sportbilsägare, se text nedan)
ÖPPETTIDER: 10.00-15.00
PLATS: Tallheds Flygfält, Orsa

BILDER FRÅN FESTIVALEN

BILKLUBBAR

BOKA ER BILKLUBB OCKSÅ – KONTAKTA OSS NU!

SAMARBETSPARTNERS

VILL DU VARA UTSTÄLLARE – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG!

VILL DU ATT VI KONTAKTAR DIG

FYLL I E-POST ELLER NUMMER

KOM I KONTAKT MED OSS

Jojje Svensson
Mobil +46(0)70-373 48 00
jojje@driveracademy.se

Veronica Moraeus
Mobil +46(0)70-373 48 68
veronica@driveracademy.se