DALA SPORTBILSFESTIVAL TVINGAS TA PAUS 2020

Men laddar redan nu om för magiskt häftiga festivaldagar 2021

Det är efter många och långa diskussioner som vi tyvärr måste meddela Er att Dala Sportbilsfestival ställs in 2020, pga COVID-19. Det är ett mycket tråkigt beslut där alla som gör festivalen möjlig har gjort allt i sin makt för att förhindra detta.

TACK FÖR ALLT INFÖR 2020
  • Leksand-Tällberg-Insjön med alla inblandande parters för det fina stöd och varma välkomnande som vi fått.
    Ni ser inte hinder, bara möjligheter!
  • Alla sportbilsägare och bilklubbar för Ert engagemang! Det är Ni som skapar höjdpunkterna och attraktionerna för all publik. Utan Er ingen show!
NYTT FOKUS PÅ 2021

Den fina samverkan som byggts upp tar vi med oss för att redan nu börja planera inför samma helg, helgen efter midsommar den 1-4 juli, 2021.

Driver Academy med arbetsteam hälsar alla varmt välkomna till nästa års festival och önskar Er en fortsatt fin sportbilssäsong!

Festivaldagar fyllda med bilar och folkfest i hjärtat av Dalarna

Helgen efter midsommar rullar sportbilar från hela Sverige in i Leksand-Tällberg-Insjön och bjuder in till sportbilsfestivalens sjätte år! Upplev dagar fyllda med sportbilar av alla dess slag och aktiviteter för stora och små bilentusiaster just när Dalarna är som vackrast.

PROGRAM FÖR BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE

WEEKEND I VACKRA DALARNA

Vi välkomnar alla Sveriges bilklubbar och sportbilsägare till en helg fylld med mat, musik och motorer! Årets festival innehåller aktiviteter redan från torsdagen, för att fånga så mycket av Dalarna som möjligt.

PROGRAM PRESENTERAS SENARE I VÅR!

Klicka HÄR för att komma till anmälan och program.

PROGRAM FÖR PUBLIK

LÖRDAG: LEKSAND GOES SPORTBILAR

UPPLEV EN HELDAG DÄR LEKSAND FYLLS MED SPORTBILAR

Centrumtorget – rullande showroom

Torget, mitt i centrum, förvandlas under dagen till ett showroom för utvalda sportbilar och bilklubbar. Här kan alla höra intervjuer, komma nära och titta på sina favoriter och ställa frågor till specialisterna – ägarna av dessa pärlor!

Plats och öppettid: Torget i Leksands centrum 10-15.00
Inträde: Fri entré

Föreställning: 10 år med Ronnie Peterson

Ett personligt och gripande inside-porträtt där journalisten och fotografen Kenneth Olausson, som tillbringade 10 år med sin vän på banan och i depån, berättar om tiden när Ronnie utvecklades till en av världens främste racerförare.

Dalarna och Sverige får en ny chans! Kenneth har endast en gång tidigare framfört denna föreställning i Berwaldhallen i Stockholm (2019) och nu berättar han igen om hans nära relation med Sveriges största motorstjärna.

Under lördagen visas två föreställningar i Sveasalen i Leksand. För ett fantastiskt bildspel, mer information och köp av biljetter – KLICKA HÄR 

Tegera Arena – vi fyller till bredden med bilar

På Tegera Arena, med gångavstånd från torget, står alla bilarna utställda under dagen. Att se alla olika, på sitt sätt unika bilar, samlade på ett och samma ställe är en mäktig upplevelse. Här presenteras nya bilmodeller, utställare med fokus på bil- och livsstil och prisutdelning av “folkets finaste bil”, Kalle Moraeus val och “dagens lyckopiller”. Vem blir årets vinnare av medåkning i en sportbil?

Alla regionens sport- och entusiastbilar* är självklart varmt välkomna att deltaga i utställningen och den härliga gemenskapen på Tegera Arena.

Plats och öppettid: Tegera Arena i Leksand 10-15.30
Inträde: Fri entré

*Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

*Vad räknas som en entusiastbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag en bil som Du vet att våra besökare kommer tycka är trevligt att se på. Oavsett om den är äldre eller ny, byggd av Dig själv eller någon annan så är bilen i ett fint skick.

SÖNDAG: HJULTORGETS SHOWRACE

VÄLKOMMEN TILL RACEFEELING MED DEPÅ, HÖR OCH SE DE HÄFTIGA SPORTBILARNA IN ACTION OCH NJUT AV BILUTSTÄLLNING

Showrace “Gasaloppet” med depå och racefeeling

I Insjön, på Hjultorget, välkomnas Ni till festivalens showrace! Utvalda, riktigt häftiga bilar, deltar i uppvisningsracet och Ni har möjligheten att ta del spänningen, höra de fantastiska motorerna och heja fram ekipagen!

På Torget finns mat, fika och trevliga affärer med specialerbjudanden under dagen. Allt omringas av bilutställning skapad av Sveriges bilklubbar fina pärlor.

Datum:
Plats och öppettid:
Inträde: 

INFORMATION PUBLIK

DATUM: 1 – 4 JULI 2021
PLATS: Leksand, Tällberg och Insjön

BILKLUBBAR 2020

BOKA ER BILKLUBB OCKSÅ – KONTAKTA OSS NU!

SAMARBETSPARTNERS

VILL DU VARA UTSTÄLLARE – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG!

BILDER FRÅN FESTIVALEN