fbpx

DALA SPORTBILSFESTIVAL

En weekend i hjärtat av Dalarna fylld med bilar och folkfest

Helgen efter midsommar, den 26-28 juni 2020, rullar sportbilar från hela Sverige in i Leksand-Tällberg-Insjön och bjuder in till sportbilsfestivalens sjätte år! En weekend fylld med sportbilar, musik och dalafeeling just när Dalarna är som vackrast.

ÅRETS STORA NYHETER OCH PROGRAM PRESENTERAS HÄR UNDER DECEMBER – SAVE THE DATE 26-28 juni!

PROGRAM FÖR PUBLIK

ALLTID HELGEN EFTER MIDSOMMAR

FESTIVAL LÖRDAG

MER INFO PRESENTERAS I DECEMBER

FESTIVALINFORMATION

Datum: 26-28 juni 2020

Aktivitet för besökare: 

Öppettider:

Plats:

Inträde: 

*Vad räknas som en sportbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

*Vad räknas som en entusiastbil på festivaldagen? Riktlinjen är i stora drag en bil som Du vet att våra besökare kommer tycka är trevligt att se på. Oavsett om den är äldre eller ny, byggd av Dig själv eller någon annan så är bilen i ett fint skick.

PROGRAM FÖR BILKLUBBAR OCH SPORTBILSÄGARE

ANMÄLAN BILKLUBBAR

MER INFO PRESENTERAS I DECEMBER

Nu tar vi emot anmälningar av Din bilklubb till årets festival – i hjärtat av Leksand!

Som anmäld klubb välkomnas Ni på fredagens warm up med Moraeus Musikquizz med middag!

På lördagen har bilklubben utställningsplats på sport- och entusiastsbilsträffen samtidigt som bilklubbarnas ”showroom” pågår på det nya torget i Leksand!
Under dagen i Leksand finns det flera sevärdheter och trevliga fika/matställen att besöka, allt i härlig atmosfär. Klubb-värdarna tar med er på trevliga turer för att bekanta er med staden.
På kvällen svänger vi loss på årets festivalmiddag tillsammans och fortsätter prisutdelningen med bland annat årets bilklubb!

Söndagen börjar med en framåtblick – Dala Sportbilsfestival 2020 – där Leksands kommun och Tällbergs hotell tillsammans med Driver Academy berättar om samarbetet samt får feedback från Er i bilklubbarna. Det finns många spännande möjligheter!
Därefter beger vi oss på en sportbilstur som tar oss till intressanta och vackra besöksmål i Dalarna.

Information till intresserade och anmälda bilklubbar hittar Ni HÄR: Information till bilklubbar – Dala Sportbilsfestival 2019
Information till anmälda bilklubbar hittar Ni HÄR: Information anmälda bilklubbar – Dala Sportbilsfestival 2019
Karta för bilklubbarnas logistik och besök i Leksand hittar Ni HÄR: Karta logistik och besök Leksand

Välkommen till en perfekt helg att umgås tillsammans!

WARM UP FREDAG

VI HÄLSAR SPORTBILARNA VÄLKOMNA TILL TÄLLBERG

Traditionsenligt hälsar vi alla bilklubbar och sportbilsägare välkomna till Dalarna med årets Moraeus Musikquizz med tillhörande sommarbuffé. Så snart Ni checkat in på hotellet Klockargården eller Gyllene Hornet i Tällberg så drar showen igång!

Tid och plats: 19.00 på Hotell Klockargården i Tällberg
Bokning sker på samma sida som boendet, se längre ner på sidan.
Begränsat antal platser, endast förköp.

FESTIVAL LÖRDAG

SPORTBILSFESTIVAL OCH SHOWROOM PÅ NYA TORGET I LEKSAND

Sportbilar på torget, 10.30 – 15.00: Under dagen får varje bilklubb alternera och inviga det nya torget mitt i Leksand. Information om hur många bilar per klubb och vilken tid under dagen detta sker, skickas till klubbens kontaktperson en vecka innan. På torget sker intervjuer (om klubben och utvalda bilar) och publiken röstar på ”Leksands peoples choice”

Sport- och entusiastsbilsträff vid Tegera Arena, 10.30 – 15.00: Vi ställer ut våra sportbilar tillsammans med en lokal arrangör “Åkdon & Termos” som har hundratals fina entusiastbilar på deras ordinarie träffar. Det blir en härlig blandning av nytt och gamla pärlor. Det är fri entré för alla bilar.

Under dagen i Leksand finns det flera sevärdheter och trevliga fika/matställen att besöka, allt i härlig atmosfär. Klubb-värdarna tar med er på trevliga turer för att bekanta er med staden.

ÅRETS FESTIVALKVÄLL

ÅRETS FESTIVALKVÄLL (LÖRDAG KVÄLL I TÄLLBERG)

När våra sportbilar är fint parkerade runt hotellen är det dags att njuta av god mat och underhållning på bästa Dalanivå: Allas våran Kalle Moraeus med vänner! En svängig kväll i gott sällskap och med en fantastisk gemytlig omgivning och utsikt. Under kvällen får vi också veta vilken bilklubb som i år kammar hem det prestigefyllda priset ”Festivalens bilklubb”!
Bilklubbarna får gärna nyttja tillfället att utmana varandra eller sig själva – på festivalscenen får alla plats och allt kan hända!

Tid och plats: 19.00 på Hotell Klockargården i Tällberg

Bokning sker på samma sida som boendet, se längre ner på sidan.
Begränsat antal platser, endast förköp.
Vill ni ENDAST boka festivalmiddagen, kontakta Klockargårdens reception:
E-mail: hotell@klockargarden.com
Telefon: +46 (0)247-502 60

SÖNDAGENS WORKSHOP 2020 OCH SPORTBILSTUR

WORKSHOP 2020

Söndagen börjar med en framåtblick – Dala Sportbilsfestival 2020 – där Leksands kommun och Tällbergs hotell tillsammans med Driver Academy berättar om samarbetet samt får feedback från Er i bilklubbarna. Det finns många spännande möjligheter att kika vidare på inför 2020!

Tid och plats: 09.00 – 10.00 på Hotell Klockargården i Tällberg
Mer information och turens karta finner Ni HÄR: Sportbilstur söndag

SPORTBILSTUR MED HJÄRTA OCH SJÄL I DALARNA

Vi låter vi våra fina sportbilar rulla genom vackra vyer och besöker platser med både hjärta och själ från Dalarna. Besökare som vill följa med i vanliga bilar är självfallet välkomna! Alla kan följa med så långt man önskar på turen!

Tid och plats för avfärd: 10.15 från Hotell Klockargården och Gyllene Hornet i Tällberg

Besöksmål 1: Njut av alla tänkbara smaker på Björgården, Övre Gärdsjö i Rättvik

Vi besöker spännande dala-profiler på vägen fram till festivalens sista stopp – Björgården i Övre Gärdsjö i Rättvik, en riktig dalagård med lokalproducerade produkter och hantverk av bästa kvalitet. Gården är ett eko-drivet lantbruk med frukt och bärodling, eget syltmakeri och gårdsbutik. Här får Du uppleva en rundtur i smakernas rike med provsmakning av utvalda produkter. Dalapälsfår betar runt gården och ger vackra skinn som säljs i butiken. Perfekt läge att köpa presenter till årets födelsedagar!

Framdukat står gårdens hemgjorda fika och kolbullar med rårörda lingon serveras nygräddade! Andra lunchalternativ finns också att tillgå.

Besöksmål 2: Magiskt vacker svensk design på Jobs Handtryck, i Västanvik
Magiskt vacker svensk design på Jobs Handtryck, i Västanvik. Systrarna Jobs tryck och textilier är ett magiskt vackert hantverk som har sin inspiration från naturens blommande mönster. Än i dag produceras tygtrycken i Västanvik, utanför Leksand.
Vi får ta del av handtryckta tyger och klassisk svensk design från 30-talet och framåt!

Besöksmål 3: 8000 ton äkta svenskt knäckebröd på Leksands Knäckebröd
8000 ton äkta svenskt knäckebröd bakat av 6 generationen Joon på Leksands Knäckebröd. Här har det bakats knäckebröd sedan 1800-talet och nu bakas 8000 ton knäckebröd per år. I denna bageributik kan du köpa vårt goda knäckebröd. Hos oss finner du även vackra knäckebrödsburkar, lokal mat, souvenirer och heminredning från bygden.

BOKNING AV BOENDE OCH MIDDAGAR

Vi hälsas varmt välkomna till Tällberg, till hotellen Klockargården och Gyllene Hornet, där njuter vi av fint hotellboende med dalakänsla, svängiga musikevenemang och en sportbilsparkering runt hotellen som förhöjer den redan underbara utsikten! Hotellen ligger ett stenkast i från varandra så det är enkelt att gå mellan middagarna och Ditt rum på kvällen.

Du bokar Ditt boende, fredagens warm up med Moraeus Musikquizz med middag samt lördagens festivalkväll på följande länkar. Vid bokning av paket med boende och middagar ingår inträde till festivaldagen.

För frågor kring bokningen, kontakta receptionen på respektive hotell.
För frågor kring festivalens program, kontakta: Veronica Moraeus +4670-373 48 68, info@driveracademy.se

HJÄRTINNERLIGEN VÄLKOMMEN TILL DALARNA!

FESTIVALINFORMATION

DATUM: 26-28 JUNI 2020
ÖPPETTIDER:
PLATS: Leksand, Tällberg och Insjön

BILDER FRÅN FESTIVALEN

BILKLUBBAR

BOKA ER BILKLUBB OCKSÅ – KONTAKTA OSS NU!

SAMARBETSPARTNERS

VILL DU VARA UTSTÄLLARE – TVEKA INTE ATT HÖRA AV DIG!