• orsa 2017

Orsa Sportbilsfestival – det SVÄNGER 2018

För fjärde året i rad växlar vi upp inför en helg fylld av sportbilar – välkommen till Orsa Sportbilsfestival! Helgen efter midsommar, den 29 juni till 1 juli, dukar Orsa upp med en riktig folkfest med allt vad Dalarna har att erbjuda. Följ med på en helg fylld med aktiviteter, speciellt framtaget för alla Sveriges sportbilsentusiaster – små som stora!

Nedan presenteras hela programmet för 2018 med nyheter som "Det SVÄNGER på Udden" - en helkväll i folkparkskänsla med livemusik och dans!  

 Bild1
Fotograf: Ulf Zetterlund 

Festivalhelgens program - alltid helgen efter midsommar

FREDAG – Vi hälsar bilklubbarna välkomna till Orsa!

Efter incheckning till ert boende välkomnas bilklubbarna med årets Moraeus Musikquizz med tillhörande middagsbuffé på McGregor's Sportbar vid Orsa Camping.
Begränsat antal platser (endast för föranmälda sportbilsägare). 
Tid: 19.00
Plats: McGregor's Sportbar vid Orsa Camping
För bokning, se längre ner på sidan.

LÖRDAG DAG – Sportbilsfestival och motorshow på Tallhed!

Vi välkomnar små och stora sportbils- och motorentusiaster till Tallhed för att uppleva mängder av spännande bilar, nya som gamla pärlor! Dessutom får Ni njuta av fantastiska ljudupplevelser när de mest spektakulära sportbilsekipagen drar iväg på rakan! Sveriges bilklubbar bjuder på en fin uppställning av gott och blandat och självklart tar du med Dig din egen sportbil. 

 W3A0310   Bild7
Fotograf: Ulf Zetterlund 

Auto motor & sport utser på plats årets bilklubb, finaste bil, mest långväga gäst och det finaste lokala fordonet! Här finns alla färger och modeller - vilken blir din favorit?

Bild2   Bild5Fotograf: Ulf Zetterlund 

Aktiviteter hela dagen såsom provkörningar, medåkning i sportbilar, STCC:s trampbilsrace för de små och tävlingen Gasaloppet som pågår under hela dagen!

Gasaloppet 2018 – kontroll, timing och full fart!

Förra årets premiär var en succé för alla, både publik och förare! I tävlingen kan ALLA sportbilar tävla emot varandra under samma premisser. Det ekipage som har minsta marginal mellan sina två lopp vinner! Att få höra och se sportbilar i full fart är en enorm njutning men att själv få prova på med sin egen bil är ytterligare en utmaning och upplevelse! 

 MG 2992 kopia       GasaloppetLogoSmalWebb
Fotograf: Ulf Zetterlund 

I år kan alla som har en sportbil anmäla sig – först till kvarn då det är begränsat antal plaster. Kanske blir Du årets vinnare i Gasaloppet? Endast föranmälan.
Läs mer Gasaloppet genomförande - Klicka HÄR
För bokning, se längre ner på sidan.

Bild8
Fotograf: Ulf Zetterlund 

Anmälda bilklubbar

FCS     Skaraborgs SVK     Corvette logo1 950px     LCCS logo web    Mustang ny

Porsche    Aston Martin   KSBV Logga Webb logga genomskillning 140226 

bmw club sweden hr jpeg alpina loggo    Camaro Club Logo jpg    Alfa triangelMiata club of sweden

 

Festivalinformation

Öppettider: 10.00-15.00
Plats: Tallheds Flygfält, Orsa
Inträde besökare: Förare 200 kr, passagerare 100 kr, barn under 15 år gratis. I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet.
Inträde besökare med sportbil: 150 kr per bil. I entrépriset ingår parkeringsplats inne på festivalområdet på sportbilsparkeringen.
Entré bilklubbar: Se nedan under rubriken "Bilklubbar".

Swish eller kontant betalning: På grund av begränsad kapacitet av betalning med betalkort är det önskvärt att entréavgiften betalas med Swish eller kontanter, allt för att inpasseringen till festivalområdet ska gå så snabbt och smidigt som möjligt.

Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär och en intressant bil för publiken att se.

 

LÖRDAG KVÄLL – Folkparkskväll: Det SVÄNGER på Udden!

På den fina festplatsen Udden välkomnas alla, bygden och Sverige, till en historisk folkparkskväll fylld med Dalakänsla. Här väntar en musik- och dansupplevelse på Kalle Moraeus bakgata. Här har han år efter år bjudit hela Sverige på succéshower genom TV-rutan, nu kör vi LIVE!

Under kvällen erbjuder Brasseriet Udden flera matalternativ och uteservering med dryck finns i närheten av dansbanan. Restaurangen har öppet som vanligt hela dagen med full meny men efter kl 19.00 måste entrebiljett lösas. Boka ditt bord på 0250-46236. 

AffischA3DetSvangerhemliten20180517

Lokala hantverkare ger Er möjlighet att ta del av deras traditionella dalaprodukter under kvällen. En kväll att minnas med folkparksatmosfär och en av Dalarnas finaste vykortsbilder som bakgrund.

Live på scen:
19.00 Uppvärmning med Allsång – Artist Alexandra Wickman 
20.00 Sveriges musikmästare bjuder oss på sina 70-tals favoriter – Kalle Moraeus goes blues-Torrvrål
22.30 Kända Dalabandet som med Rock ´n Roll får dansbanan att gunga – Andy and the Rockets     

Öppettider: 19.00-01.00

Plats: Festplatsen Udden, vid Orsa Camping

Inträde: 200 kr, efter kl 21.00 är inträdet 300 kr. Inträde minderåriga i målsmans sällskap: 50 kr

Köp av biljetter och mer info: www.orsacamping.se/oc/event__23 eller www.orsacamping.se och klicka vidare på EVENT. 
Passa på att boka Er biljett i tid!

Affisch för marknadsföring: Det SVÄNGER på Udden - HÄMTA HÄR 

SÖNDAG – Sportbilstur med hjärta och själ i Dalarna

På söndagen låter vi våra fina sportbilar rulla genom vackra vyer och besöker platser med både hjärta och själ från Dalarna. Besökare som vill följa med i vanliga bilar är självfallet välkomna! 

På söndagen åker vi tillsammans genom vackra vyer med siktet inställt på Björgården i Övre Gärdsjö i Rättvik, en riktig dalagård med lokalproducerade produkter och hantverk av bästa kvalitet. Gården är ett eko-drivet lantbruk med frukt och bärodling, eget syltmakeri och gårdsbutik. Dalapälsfår betar runt gården och ger vackra skinn som säljs i butiken.

gardenLamm

syltKolbullar

På gården kommer olika sorters hästkrafter att visa upp sig plus att Du kan prova på dina egna krafter i yxkastning och skjuta prick med blåsrör. 

Ni har möjlighet att baka ert eget tunnbröd och låta Yvonne ta med Dig på en rundtur i smakernas rike med provsmakning av utvalda produkter.

Framdukat står gårdens hemgjorda fika och kolbullar med rårörda lingon serveras nygräddade! 
Andra lunchalternativ finns också att tillgå.

Tillsammans tar vi del av aktiviteterna på gården och njuter av äkta matglädje innan hemfärd.

Turen startar i från Orsa Camping klockan 10.00 och vi kommer fram till Björgården vid ca 11.00.

 

hemsida
Fotograf: James Holm                                                          

Bokning av boende, middagar, inträden och Gasaloppet 2018 

På Orsa Camping finns både stugor, vandrarhem och fina campingplatser att boka. Stugor och vandrarhem finns även i Grönklitt. 

All bokning sker via Anna och Therese på Grönklittsgruppen för att ge er den bästa servicen under helgen. Boka ditt deltagande redan nu då det finns begränsat antal platser för middagar och boenden. Glöm inte att ta med er bokningsbekräftelsen som biljett vid varje aktivitet.

Klicka här för att ta del av tider och priser inför helgen – TIDER och PRISER 

Kontakta Anna och Therese för att göra Er bokning:
Malia Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Therese på 070-3331328 
Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Anna på 070-3331758

Hjärtinnerligen välkommen till Orsa och en fantastisk helg med musik och sportbilar!  

Bilklubbar

Nu tar vi emot anmälningar av Din bilklubb till årets festival. Som anmäld klubb välkomnas Ni på fredagen på Udden med middag och Moraeus musikquizz. På lördagen bokar vi en plats till Er på flygfältet på lördagen och självklart njuter vi av folkparkskvällen tillsammans! Anmäl Din bilklubb  på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - en perfekt helg att umgås tillsammans! 

Om du anländer med din anmälda bilklubb är entrépriset till lördagen på Tallhed 100 kr per bil. Anmälda bilklubbar stannar med fördel kvar på området under festivalens öppettider så att alla besökare för njuta av bilarna.

Pressmaterial

Affisch för nedladdning - Klicka HÄR

Hitta hit

Bildgalleri Orsa 2015

 

 

 

 

 

 

 

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media