• solvalla 2017

Solvalla Sportbilsfestival - sportbilar och racing i huvudstaden

Vi tackar alla sportbilsägare för en fantastisk dag på Solvalla. Vi planerar inför 2018 ett event i huvudstaden den 4 augusti 2018. Mer information kommer här inom kort. 

Hälsningar från Driver Academy  

______________________________________________________________________________

 

Racing på högsta nivå kombinerat med sportbilsfestival det är en svårslagen kombination. När det dessutom sker i vår huvudstad och på en bana som bara finns en enda helg per år - då blir det drag!  

Den 17 juni står Solvalla Travbana som värd för STCC och med ett startfält fyllt med sveriges bästa racingstjärnor kommer det att bli action! Tillsammans med bilklubbar, regionens alla sportbilar och speciellt inbjudna supersportbilar blir detta en heldag med garanterat fler hästar än vanligt på Solvalla!  


Bilar på solvalla banan
Fotograf: James Holm
  • Hela regionen deltar med de finaste sportbilarna – ta med din sportbil och var med i tävligen "festivalens snyggaste bil”
  • Sveriges bilklubbar visar upp sina sportbilar och tävlar om priset "festivalens bästa klubb". Förra året vann Mustangklubben - vilken klubb tar hem priset i år? 
  • Funderar du på att uppfylla din dröm och bli sportbilsägare? Njut av nya sportbilar som visas på plats och passa på att få svar på dina frågor av redaktionen på auto motor och sport
  • Utställare med produkter och tjänster som intresserar både livsstil och bilintresse

Vinnare solvalla 2016Fotograf: James Holm

Solvalla är Sveriges nationalarena för travsport som en gång om året byggs om till förstklassig racing- och rallycrossbana. På en vecka byter den fantastiska anläggningen skepnad för att kunna ta emot den svenska racing- och rallycrosseliten. Det blir en knixig bana som bidrar till spännande race och tuffa race! 

Välkommen till en unik dag med unika sportbilar, unik bana och unika intryck för livet!

STCC bilar
Fotograf: James Holm

”Årets viktigaste event för de flesta teamen, tävlingen med flest åskådare och alla partners är på plats. Stor press på team och förare, här är tillfället som man vill visa att de satsat på rätt häst! Banan är tight och teknisk. För att åka fort och lyckas handlar det om två saker: hitta greppet i den nylagda asfalten och palla för trycket” 
Daniel Haglöf, PWR Racing Team  

Festivalinformation 

Datum: 17 juni 2017
Plats: Solvalla Travbana, Bromma
Öppettider: 10-16.00

Entrébiljetter för besökare med sportbil: Självklart tar du med Dig din sportbil till Solvalla! Då deltar du i tävligen "festivalens snyggaste bil" och får parkeringsplats på sportbilsparkeringen i direkt anknytning till arenan. Köp av biljett gör Du här: ENTREBILJETT SPORTBIL SOLVALLA

- Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalen?
Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär. Detta urval måste tyvärr göras, främst av utrymmesskäl eftersom utställningsytan är begränsad.

Entrébiljetter för besökare utan sportbil: http://www.stcc.se/

För entrébiljett och information till bilklubbar: Se nedan under rubrik "Bilklubbar information"


Anmäl din bilklubb till Solvalla

Vill du anmäla Din klubb och vara kontaktperson under Solvalla Sportbilsfestival? Anmäl Dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Anmälda bilklubbar 2017 

 FCS    Mustang ny    SJK logga    LCCS logo web   Trans am1  mercedes   

Camaro Club Logo jpg   Miata club of sweden  bmw club sweden hr jpeg     Porsche


     viper    Rougneck Brigade    Routeofsweden    Turners Car Club

Bilklubbar information

För oss är alltid bilklubbarna en grundstomme och huvudattraktion i sportbilsfestivalerna. Alla bilklubbar är välkomna med obegränsat antal bilar vilket ger en härlig variation och upplevelse för både besökare och klubbmedlemmar. 

NYHET!
I år erbjuder vi er i klubbarna en unik möjlighet att prova på att köra på Solvallabanan med din egen sportbil! Detta sker på lördag eftermiddag efter finalen. För mer information och bokning av plats, se nedan. 

Bilar på bana 4
Fotograf: James Holm

Klubbarnas uppställningsplatser kommer att integreras så långt det är möjligt med depåer, racingområden och de andra aktiviteterna inne på arenan. Vi har därför tillgång till ytor inne på arenan och i direkt anslutning till den för parkering av klubbarna. Då vi inte vill begränsa antalet anmälda bilar per klubb så förbehåller vi oss rätten att dela upp större klubbar till olika parkeringsplatser under dagen. I god tid innan eventen tilldelas klubben en ankomsttid (mellan 07.30 till 08.45) och mer detaljerad information om klubbens uppställningsplats. 

Vid er uppställningsplats kan Ni ställa upp tält, informera om klubben och sälja klubbmaterial. Väl på plats har Ni tillgång till hela eventet och kan välja fritt bland de aktiviteter som erbjuds. Under dagen kommer festivalens bästa bilklubb traditionsenligt utses av auto motor & sports redaktion och prisutdelning sker under eftermiddagen.

Eventet pågår under hela dagen och det är önskvärt att klubbens bilar kvar till stängningsdags för att besökarna ska kunna njuta av bilarna under hela dagen.

Anmälan av bilklubb, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Köp av entrébiljetter för anmälda bilklubbar, klicka HÄR

För information och anmälan av "Testa Solvallabanan med din egen bil", klicka HÄR

 

Partners

circle k logo detail             logo Callisma          Öhlins


 kaptens motor          ams logo         POLICE LOGO 3D

Bildgalleri från tidigare sportbilsfestivaler 

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media