• skovde anderstorp

Anderstorp Sportbilsfestival och 50 års jubileum

50 års jubileum Scandinavian Raceway 

Den 8-9 september 2018 är det 50 år sedan Sveriges F1-bana öppnade upp grindarna och historisk racingminnen skapades. Detta jubileum ska firas storartat, där vi återupplever historien och rivstartar med det nya på Scandinavian Raceway. Välkommen till årets motorhändelse och folkfest där helgen fylls med fantastiska upplevelser inom motorsport:

- F1-bilar från flera epoker gasar på den klassiska banan
- Show med drifting på svensk elitnivå
- Racing med klassiska Formelbilar och historiska motorcyklar i Classic Bike
- Sportbilsshow med unika sportbilar, nya som gamla
- Rekordförsök då hela racebanan fylls med sportbilar
- En höjdare är Flygvapnets uppvisning med JAS 39 Gripen och Team 60

Området fylls av en magnifik sportbilsutställning med fina exemplar från nästan alla sportbilsmärken. I depån är det full aktivitet då en spännande final i depån av säsongens tävling inom virtuell bilsport. Här erbjuds även mat och fartfyllda aktiviteter även för de små motorentusiasterna. Med underhållning och musik bjuder vi in till årets motorhändelse och folkfest - välkommen till Scandinavian Raceways 50-års jubileum!

Mer info om eventet kommer här snart! 

Huvudbild evenemag FB mindre min

 

Anderstorp Sportbilsfestival

Datum: 16 juni - Kval i racingklasserna (se racingkalendern på www.stcc.se)
              17 juni - Huvuddag, finaler STCC och Sportbilsfestival  
Plats festivaldag: Anderstorp Raceway 
Öppettider: Se program och öppettider på www.stcc.se

 

Köp av entrebiljetter

Entrébiljett och VIP-invigning med bilklubbar: Se nedan under rubrik "Bilklubbar"

Entrébiljetter för besökare: https://www.stcc.se/race/anderstorp/

Vill du ställa ut din sportbil* på Anderstorp Sportbilsfestival?
Läs vidare om hur du kan bidra till eventet med din sportbil, delta i tävligen "festivalens snyggaste bil" och få parkeringsplats på sportbilsparkeringen i direkt anknytning till arenan.
Entrebiljett utställare sportbil: https://www.stcc.se/ams/sportbil/

* Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

 

Partners

circle k logo detail      STCC logo     

Öhlins    ams logo

Bilklubbar

För oss är alltid bilklubbarna en grundstomme och huvudattraktion i sportbilsfestivalerna. Alla bilklubbar är välkomna med obegränsat antal bilar vilket ger en härlig variation och upplevelse för både besökare och klubbmedlemmar.

Passa på att anmäl din bilklubbb för att få ta del av de förmåner som det innebär, se nedan, och bli klubbens kontaktperson. För att boka en plats mitt i racingens mekka, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Ett informationsblad innehållande information om anmälda bilklubbars deltagande, förmåner och ankomsttider, klicka HÄR 

2017 anmälda bilklubbar   
  Skaraborgs SVK   
LCCS logo web    Opel GTShelby logoMiata club of sweden

bmw club sweden hr jpeg  west ARN Östgöta ÖSK  Ring Runners

Trans AM   Porsche

Lördag eftermiddag - Testa på Anderstorp Raceway med din sportbil

På lördagen, mellan 17-18.00 har du som är medlem i en anmäld bilklubb möjligheten att prova på den legendariska banan på Anderstorp. Bilarna delas in i grupper och varje grupp (med ca 10 bilar) kör 10 minuter på banan. Samling för obligatoriskt förarmöte kl 15.00 vid Circle K:s tält på området. Körningen sker mellan 17-18.00. Föranmälan krävs så boka din plats redan nu.

Mer information om körningen samt anmälan sker HÄR

Söndag - Festivaldag

Klubbarnas uppställningsplatser kommer att integreras så långt det är möjligt med depåer, racingområden och de andra aktiviteterna inne på arenan. Vi har därför tillgång till ytor inne på arenan och i direkt anslutning till den, för parkering av klubbarna. I god tid innan eventet tilldelas klubben en ankomsttid på söndagen och mer detaljerad information om klubbens uppställningsplats. För att underlätta logistiken vid Er ankomst och för att mottagandet ska gå smidigare köper varje ekipage sin biljett via nätet. Vid ankomst visas utskriven biljett.

Vid er uppställningsplats kan Ni ställa upp tält, informera om klubben och sälja klubbmaterial. Väl på plats har Ni tillgång till hela eventet och kan välja fritt bland de aktiviteter som erbjuds. Under dagen kommer festivalens bästa bilklubb traditionsenligt utses av auto motor & sports redaktion och prisutdelning sker under eftermiddagen. 

Bilar på bana 4
Fotograf: James Holm   

Eventet pågår under hela dagen och det är önskvärt att klubbens bilar kvar till stängningsdags för att besökarna ska kunna njuta av bilarna under hela dagen.

Vår traditionsenliga bilklubbsparad kommer att ske mitt på dagen, i pausen mellan racen. Mer information om detta skickas till respektive klubbs kontaktperson.

Köp av biljetter - klubbar

Entrébiljett * samt lördagens VIP-invigning med anmälda bilklubbar
https://www.stcc.se/driveracademy/bilklubbar/
*I entrépriset ingår parkeringsplats inne på arenan, kaffe och smörgås vid ankomst, tre provnummer till föraren av tidningen auto motor & sport, rabattcheck på Miles Plus hos Circle K samt entré till alla race under lördag och söndag 

 

Pressmaterial

Logga till Anderstorp sportbilsfestival finner Ni här  

Logo Anderstorp

Bildgalleri


 

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media