• skovde anderstorp

Anderstorp Sportbilsfestival 2-3 september

På Sveriges mest legendariska racerbana, där det kördes Formel 1 mellan åren 1973 till 1978, blir det 2017 premiär för Nordens största sportbilsträff! .

Tillsammans med STCC och deras näst sista race "Race 6" på säsongen kommer Sveriges bilklubbar och sportbilar att bjuda på alla fantastiska ekipage som finns i landet, gammalt och nytt! Exempelvis bjuder Arn Racing på en driftingshow och en äkta F1-bil kommer att vråla runt på mossen och släppa alla sina hästar fria!  

Anderstorp Raceway ska nyttjas varje minut och det kommer att bli många fantastiska stunder med banans långa, svepande och doserade kurvor som tillåter racing med bilarna sida vid sida.

Helgens program

Lördag - uppvärmning- och välkomstdag
Under lördagen den 2 september hälsas de anmälda bilklubbarna välkomna till en uppstartsdag där det planeras aktiviteter under dagen för både damer och herrar. Det bjuds in till middag med ledningen av STCC som värd och vi får all spännande VIP-info inför den kommande racedagen!  

Program för lördagen med aktiviteter, middag och boende presenteras inom kort. 

Biljetten som Ni köper till söndagens sportbilsfestival gäller även för lördagens kval-race på Anderstorp (gäller både anmälda bilklubbar och sportbilsägare).           

Söndag - den stora festivaldagen
På söndagen tar vi Anderstorp tillbaka till 70-talets festivalstämning och bjuder på allt inom racing, sportbilar och folkfest för hela familjen! 

Festivalinformation

Datum: 2-3 september 
Plats festivaldag: Anderstorp Raceway 
Öppettider: Program presenteras under maj månad

Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna?
Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

Entrébiljetter för besökare med sportbil:Självklart tar du med Dig din sportbil till Andersorp! Då deltar du i tävligen "festivalens snyggaste bil" och får parkeringsplats på sportbilsparkeringen i direkt anknytning till arenan.
Köp av biljett gör Du här:
ENTREBILJETT SPORTBIL ANDERSTORP

För entrébiljett och information till bilklubbar: Se nedan under rubrik "Bilklubbar information"

Entrébiljetter förbesökare utan sportbil:http://www.stcc.se/

 

Huvudpartners

circle k logo detail      STCC logo     ams logo

Bilklubbar

För oss är alltid bilklubbarna en grundstomme och huvudattraktion i sportbilsfestivalerna. Alla bilklubbar är välkomna med obegränsat antal bilar vilket ger en härlig variation och upplevelse för både besökare och klubbmedlemmar.

Passa på att anmäl din bilklubbb för att få ta del av de förmåner som det innebär, se nedan, och bli klubbens kontaktperson. För att boka en plats mitt i racingens mekka, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klubbarnas uppställningsplatser kommer att integreras så långt det är möjligt med depåer, racingområden och de andra aktiviteterna inne på arenan. Vi har därför tillgång till ytor inne på arenan och i direkt anslutning till den, för parkering av klubbarna. I god tid innan eventet tilldelas klubben en ankomsttid på söndagen och mer detaljerad information om klubbens uppställningsplats. 

Vid er uppställningsplats kan Ni ställa upp tält, informera om klubben och sälja klubbmaterial. Väl på plats har Ni tillgång till hela eventet och kan välja fritt bland de aktiviteter som erbjuds. Under dagen kommer festivalens bästa bilklubb traditionsenligt utses av auto motor & sports redaktion och prisutdelning sker under eftermiddagen. 

Bilar på bana 4
Fotograf: James Holm   

Vår traditionsenliga bilklubbsparad kommer att ske mitt på dagen, i pausen mellan racen. Klubbarna väljer själv ut ca tre bilar per klubb som får representera klubben på banan. 

Prova den anrika racebanan med din egen sportbil! Vi har möjlighet att i samband med sportbilsfestivalen erbjuda Er en möjlighet att prova på att köra några varv på racebanan med din egen sportbil. Detta sker på söndag eftermiddag efter finalen, ca klockan 16.30.

Vi tar emot begränsat antal bilar och Du bokar din plats, samt tar del av mer information på bokningssidan: www.stcc.se/driveracademy/trackday/

Kostnad för körningen är 500 kr och då ingår en SBF försäkring.

Eventet pågår under hela dagen och det är önskvärt att klubbens bilar kvar till stängningsdags för att besökarna ska kunna njuta av bilarna under hela dagen.

För att underlätta logistiken vid Er ankomst och för att mottagandet ska gå smidigare köper varje ekipage sin biljett via nätet. Vid ankomst visas utskriven biljett.

Köp av entrébiljetter för anmälda bilklubbar, klicka HÄR
I entrépriset ingår parkeringsplats inne på/i nära anslutning till arenan, kaffe och smörgås vid ankomst, entré till alla race och aktiviteter under lördag och söndag, tre provnummer till föraren av tidningen auto motor & sport samt rabattcheck på Miles Plus hos Circle K. 

För info och anmälan av "Testa banan på Anderstorp med din egen bil", klicka HÄR

 

2017 anmälda bilklubbar   
  Skaraborgs SVK   
LCCS logo web     Opel GT     west    bmw club sweden hr jpeg  

 

Porsche     ARN

Pressmaterial

Banner att ladda ner för att lägga in på hemsida kommer inom kort.

Annons att lägga in i tidning - klicka här för nedladdning

Bildgalleri

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media