• skovde anderstorp

Anderstorps 50 års jubileum 8-9 sept

Välkomna till ett historiskt jubileum! 

184336 medium 50 Nrs jubileum 1000px

I år är det 50 år sedan Sveriges F1-bana öppnade upp grindarna och historiska racingminnen skapades. Detta jubileum ska firas storartat, där vi tillsammans återupplever historien och rivstartar med det nya på 

Scandinavian Raceway. Så varmt välkommen till årets motorhändelse och folkfest den 8-9 september på Scandinavian Raceways 50-års jubileum!

 

Söndagen den 9 september, som är jubileumets finaldag, fylls med fantastiska upplevelser inom motorsport:

50 Affisch mindre

 • Flera F1-bilar från flera epoker gasar på den klassiska banan
 • Show med drifting på svensk elitnivå 
 • Racing med klassiska Formelbilar och historiska motorcyklar i Classic Bike
 • Sportbilsshow med unika sportbilar, nya som gamla 
 • Rekordförsök då hela racebanan fylls med sportbilar
 • En höjdare är Flygvapnets uppvisning med JAS 39 Gripen och Team 60 
 • Området fylls av en magnifik sportbilsutställning med fina exemplar av olika sportbilsmärken. Här erbjuds även mat och fartfyllda aktiviteter, även för de små motorentusiasterna! 

Helgens tävlande klasser är: 

 • Formel Ford 1600 1967-1980
 • Formel Ford 1981-2018
 • Formel Vee A-B & C
 • Formel 3, Formel 2000, Opel Lotus, F2, Sport 2000, Super Vee
 • Classic Bike (motorcykel) C 350-500 1950-1970
 • Legends

Speakers under helgen är inga mindre än: Jan Tromark, Bosse, Lindman, Joakim Dyredand & Kjell Svensson 

Program för 8 september: 

 • Tävlingarna pågår mellan 09-17.00 och vill Ni kika på lördagens race ingår lördagens entre och parkering i er biljett för söndagen. Parkering av sportbilar sker inne på området. 
 • Mellan 17-18.00 kommer det att finnas möjlighet för anmälda bilklubbar att köra på banan. Vi återkommer till anmälda klubbar med mer information.  
 • På lördag kväll klockan 19.00 kommer en jubileumsmiddag att serveras på banan. Under kvällen får vi ta dela av många minnen från de 50 åren som gått och njuta av svängig musik! Bokningslänk till middagen kommer inom kort. 

Program för 9 september, huvuddagen:

 • Racetävlingarna pågår på banan mellan 09-18.00 och söndagen är finaldagen!
 • Söndagen är huvuddagen för helgens jubileum och vill bjuda in alla Sveriges bilklubbar att vara med och fira jubileumet och förgylla Scandianvian Raceway med era fina bilar! Alla bilar parkeras inne på området och skapar en härlig atmosfär. Under dagen kommer jubileumets finaste sportbilar koras, en av nyare modell och en äldre pärla. Alla klubbar som deltar kommer också att tävla om jubileumets bästa bilklubb.

Detaljerat program med tider kommer att presenteras inom kort. 

Sportbilar pa vag in utyan reg hem

Erbjudande till sportbilsägare

Söndagen är huvuddagen för helgens jubileum och vi vill bjuda in Dig och Din sportbil, gammal som ny, att vara med och fira jubileumet och förgylla Scandianvian Raceway! Alla bilar parkeras inne på området och skapar en härlig atmosfär. Under dagen kommer jubileumets finaste sportbilar koras, en av nyare modell och en äldre pärla. 

Ni anländer med Er sportbil mellan kl 08.30 till 11.00 på lördagen och söndagen, därefter sker ingen parkering inne på området. 

Biljettköp sker via förköp, detta för att förenkla och klara av logistiken när alla sportbilar ska parkeras på morgonen. Biljetthanteringen och placeringen av bilarna blir mycket enklare när Ni visar upp Er utskrivna, förköpta biljett vid entrén och kan köra in utan större köer.  

Entrebiljett klubb-bil: 250 kr per bil (oavsett om ni är 1 eller 2 passagerare). I biljettpriset ingår entré och parkering till både lördag och söndag. Parkering kommer att ske båda dagarna inne på området.  

Köp biljett till Dig och Din sportbil HÄR
http://www.scandinavianraceway.se/sv/evenemangskalender/50-ars-jubileumsrace/

184336 medium 50 Nrs jubileum 1000px

* Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster ochCabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

Erbjudande till bilklubbar

Söndagen är huvuddagen för helgens jubileum och vi vill bjuda in alla Sveriges bilklubbar att vara med och fira jubileumet och förgylla Scandianvian Raceway med era fina bilar! Alla bilar parkeras inne på området och skapar en härlig atmosfär. Under dagen kommer jubileumets finaste sportbilar koras, en av nyare modell och en äldre pärla. Alla klubbar som deltar kommer också att tävla om jubileumets bästa bilklubb.

Anmäl din bilklubb och boka parkeringsplats inne på området till Er klubb genom att sända ett mail med kontaktuppgifter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Bilklubbarna anländer i ett samlat gäng mellan 07.30 och 08.30 på söndagen. Återkom till oss om när Er klubb planerar att anlända.  

Varje klubbmedlem köper sina biljetter på följande länk, KÖP DIN BILJETT HÄR
http://www.scandinavianraceway.se/sv/evenemangskalender/50-ars-jubileumsrace/

Biljettköp sker via förköp, detta för att förenkla och klara av logistiken när alla sportbilar ska parkeras på morgonen. Biljetthanteringen och placeringen av bilarna blir mycket enklare när Ni visar upp Er utskrivna, förköpta biljett vid entrén och kan köra in utan större köer.  

Entrebiljett klubb-bil: 250 kr per bil (oavsett om ni är 1 eller 2 passagerare). I biljettpriset ingår entré och parkering till både lördag och söndag. Parkering kommer att ske båda dagarna inne på området. På söndagen ingår en smörgås och en kopp kaffe per person mellan 08.00 och 09.30. 

Här hittar Ni information till Din anmälda klubb

Festivalinformation 

Datum: 8 - 9 september          
Plats: Scandinavian Raceway i Anderstorp

Öppettider: 9-17
Info om tävlingen: www.scandinavianraceway.se/sv/
Info om sportbilsutställningen: www.driveracademy.se/index.php/sportbilsfestival/anderstorp-sportbilsfestival
Entrebiljetter vanliga besökare: Klicka vidare på LÄNKEN HÄR 

Arrangör: Scandinavian Raceway och Driver Academy 

 

Partners

circle k logo detail       Öhlins      ams logo

  

Bildgalleri


 

 

Sök på sidan

Kontakt

 • +46(0)70-373 48 00
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media