• skovde anderstorp

Anderstorp Sportbilsfestival 15-17 juni 2018

Anderstorp Sportbilsfestival kommer igen efter succén förra året! Ett event tillsammans med STCC och fyllt med racing. Datum: 15-17 juni 2018

Detta år firar också den anrika banan Anderstorp Raceway 50 år och detta kommer att firas med en hejdundande motorfest med massor av racehistoriska inslag! Ett tillfälle som ingen sportbilsentusiast får missa. Datum: 7-9 september 2018

Mer information hittar Ni här inom kort. 

/ Hälsningar från Driver Academy 

______________________________________________________________________________

  

På Sveriges mest legendariska racerbana, där det kördes Formel 1 mellan åren 1973 till 1978, blir det 2017 premiär för Nordens största sportbilsträff!

Tillsammans med STCC och deras näst sista race "Race 6" på säsongen kommer Sveriges Logo Anderstorpbilklubbar och sportbilar att bjuda på alla fantastiska ekipage som finns i landet, gammalt och nytt! Exempelvis bjuder Arn Racing på en driftingshow och en äkta F1-bil kommer att vråla runt på mossen och släppa alla sina hästar fria!  

Anderstorp Raceway ska nyttjas varje minut och det kommer att bli många fantastiska stunder med banans långa, svepande och doserade kurvor som tillåter racing med bilarna sida vid sida.     

På söndagen tar vi Anderstorp tillbaka till 70-talets festivalstämning och bjuder på allt inom racing, sportbilar och folkfest för hela familjen! 

STCC SportbilFestival mindre

 

Festivalinformation

Datum: 1-2 september - Kval i racingklasserna (se racingkalendern på www.stcc.se)
           3 september - Huvuddag, finaler STCC och Sportbilsfestival  
Plats festivaldag: Anderstorp Raceway 
Öppettider: Se program och öppettider på www.stcc.se

 

Köp av entrebiljetter

Entrébiljett och VIP-invigning med bilklubbar: Se nedan under rubrik "Bilklubbar"

Entrébiljetter för besökare: https://www.stcc.se/race/anderstorp/

Vill du ställa ut din sportbil* på Anderstorp Sportbilsfestival?
Läs vidare om hur du kan bidra till eventet med din sportbil, delta i tävligen "festivalens snyggaste bil" och få parkeringsplats på sportbilsparkeringen i direkt anknytning till arenan.
Entrebiljett utställare sportbil: https://www.stcc.se/ams/sportbil/

* Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

 

Partners

circle k logo detail      STCC logo     

Öhlins    ams logo

Bilklubbar

För oss är alltid bilklubbarna en grundstomme och huvudattraktion i sportbilsfestivalerna. Alla bilklubbar är välkomna med obegränsat antal bilar vilket ger en härlig variation och upplevelse för både besökare och klubbmedlemmar.

Passa på att anmäl din bilklubbb för att få ta del av de förmåner som det innebär, se nedan, och bli klubbens kontaktperson. För att boka en plats mitt i racingens mekka, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Ett informationsblad innehållande information om anmälda bilklubbars deltagande, förmåner och ankomsttider, klicka HÄR 

2017 anmälda bilklubbar   
  Skaraborgs SVK   
LCCS logo web    Opel GTShelby logoMiata club of sweden

bmw club sweden hr jpeg  west ARN Östgöta ÖSK  Ring Runners

Trans AM   Porsche

Lördag eftermiddag - Testa på Anderstorp Raceway med din sportbil

På lördagen, mellan 17-18.00 har du som är medlem i en anmäld bilklubb möjligheten att prova på den legendariska banan på Anderstorp. Bilarna delas in i grupper och varje grupp (med ca 10 bilar) kör 10 minuter på banan. Samling för obligatoriskt förarmöte kl 15.00 vid Circle K:s tält på området. Körningen sker mellan 17-18.00. Föranmälan krävs så boka din plats redan nu.

Mer information om körningen samt anmälan sker HÄR

Lördag kväll - VIP invigning med Kalle Moraeus som gäst! (bokning sker nedan)

På lördag kväll inviger vi Anderstorps sporbilsfestival med ingen mindre än Kalle Moraeus som gäst! Driver Academy och STCC bjuder in till en VIP-invigning med start kl 17.30 där vi laddar upp inför fartfylld söndag:  

  • STCC:s speaker Robin berättar det senaste kring söndagens tävlingar och bjuder in taggade STCC förare för live-intervju
  • En härlig buffé att njuta av. Dryck finns att köpa från ÅBRO (alkoholfritt och andra alternativ finns att tillgå)
  • Underhållning med Torrvrål blues band med Kalle Moraeus och Putte Snitt. Förband är Age Gap Blues band från Västervik

Välkomna till en helkväll där du bjuds på en smakrik blandning av utsökt blues av högsta kvalité, het racingelit, toppat med bästa vänners sällskap och en touch av Moraeus!  

Söndag - Festivaldag

Klubbarnas uppställningsplatser kommer att integreras så långt det är möjligt med depåer, racingområden och de andra aktiviteterna inne på arenan. Vi har därför tillgång till ytor inne på arenan och i direkt anslutning till den, för parkering av klubbarna. I god tid innan eventet tilldelas klubben en ankomsttid på söndagen och mer detaljerad information om klubbens uppställningsplats. För att underlätta logistiken vid Er ankomst och för att mottagandet ska gå smidigare köper varje ekipage sin biljett via nätet. Vid ankomst visas utskriven biljett.

Vid er uppställningsplats kan Ni ställa upp tält, informera om klubben och sälja klubbmaterial. Väl på plats har Ni tillgång till hela eventet och kan välja fritt bland de aktiviteter som erbjuds. Under dagen kommer festivalens bästa bilklubb traditionsenligt utses av auto motor & sports redaktion och prisutdelning sker under eftermiddagen. 

Bilar på bana 4
Fotograf: James Holm   

Eventet pågår under hela dagen och det är önskvärt att klubbens bilar kvar till stängningsdags för att besökarna ska kunna njuta av bilarna under hela dagen.

Vår traditionsenliga bilklubbsparad kommer att ske mitt på dagen, i pausen mellan racen. Mer information om detta skickas till respektive klubbs kontaktperson.

Köp av biljetter - klubbar

Entrébiljett * samt lördagens VIP-invigning med anmälda bilklubbar
https://www.stcc.se/driveracademy/bilklubbar/
*I entrépriset ingår parkeringsplats inne på arenan, kaffe och smörgås vid ankomst, tre provnummer till föraren av tidningen auto motor & sport, rabattcheck på Miles Plus hos Circle K samt entré till alla race under lördag och söndag 

 

Pressmaterial

Logga till Anderstorp sportbilsfestival finner Ni här  

Logo Anderstorp

Bildgalleri


 

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media