• skovde anderstorp

Anderstorp Sportbilsfestival och 50 års jubileum

Anderstorp Sportbilsfestival 17 juni 

Förra årets succé är tillbaka med en fartfylld helg med STCC, Porsche Carrera Cup, Swedish GT och Formula STCC Nordic. Spännande racing kombineras med uppvisning av F1-bil, drifting på elitnivå och hundratals sportbilar i alla varianter och färger!

Årets evenemang den 17 juni på Scandinavian Raceway sker i samarbete auto motor & sport och STCC och tillsammans fyller vi området med ett stort antal häftiga bilar, bilklubbar och entusiaster!

"Gillar man bilar kan det inte bli bättre. Sportbilfestivalerna tillsammans med STCC på Scendinavian Raceway kommer bjuda på allt: bra racing, massvis med sportbilar att titta på och bilklubbar att snacka med."
 Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport

”Niki Lauda, Jody Scheckter och Denny Hulme är F1-världsmästarna som bemästrat vår enda internationellt välkända svenska bana. Flygrakan är lååång, velodromkurvorna tar aldrig slut och harmoniserar inte föraren dessa tillsammans så kommer hen aldrig att bemästra Anderstorp Raceway. Det kan verka enkelt men den sena inbromsningen in i velodromkurorna (som extra bromspedal) och den perfekta utgången (som ger toppfarten) på varje raka är en svår och avgörande balans. I racen bjuder denna balans ofta upp till spektakulära omkörningar på rakorna med bilar i bredd. Spänningen är kittlande!”
  Albin Wärnelöv, STCC och Experion Racing Team

Huvudbild evenemag FB mindre min

Erbjudande till sportbilsägare

Vill du ställa ut Din sportbil* på sportbilsfestivalen och parkera tillsammans med alla andra fina bilar inne på området då är detta erbjudandets för Dig! Under dagen koras dessutom "sportbilsfestivalens finaste bil" av tidningen auto motor & sport.
På länken nedan köper Ni er biljett innan ankomst och vid ankomst visas en utskriven biljett upp. 

Köp biljett till Dig och Din sportbil HÄR

* Vad räknas som en sportbil på sportbilsfestivalerna? Riktlinjen är i stora drag Coupé, Roadster och Cabriolet oavsett bilmärke. Och inom dessa grupper måste bilen givetvis vara av sportigare karaktär.

Erbjudande till bilklubbar

Att bilklubben kommer och ställer ut sin mångfald av olika modeller på området är verkligen ett uppskattat inslag i programmet! Dessutom får hela gänget en heldag tillsammans med racing och mycket uppmärksamhet kring bilarna.

Du anmäler Din bilklubb via ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och blir därmed klubbens kontaktperson (om inget annat är överenskommet) och får mer information via mail om exempelvis ankomsttid. Under dagen koras dessutom "sportbilsfestivalens bästa klubb" av tidningen auto motor & sport.

I biljetten ingår kaffe och smörgås till förare och eventuella passagerare när ni anländer på morgonen.
Varje deltagare från klubben köper sina biljetter innan ankomst och visar upp en utskriven biljett vid ankomst. 

Köp Din klubbbiljett HÄR

Här hittar Ni information till Din anmälda klubb

Sportbilar pa vag in utyan reg hem

Festivalinformation

Datum: 16 juni - Kval i racingklasserna (se racingkalendern på www.stcc.se)
             
             17 juni - Huvuddag, finaler STCC och Sportbilsfestival
Plats festivaldag: Anderstorp Raceway i Anderstorp

Öppettider: Se program och öppettider på www.stcc.se 

Entrébiljetter för besökare: https://www.stcc.se/race/anderstorp/

 

50 års jubileum Scandinavian Raceway 8-9 september

Den 8-9 september 2018 är det 50 år sedan Sveriges F1-bana öppnade upp grindarna och historisk racingminnen skapades. Detta jubileum ska firas storartat, där vi återupplever historien och rivstartar med det nya på Scandinavian Raceway. Välkommen till årets motorhändelse och folkfest där helgen fylls med fantastiska upplevelser inom motorsport:

- F1-bilar från flera epoker gasar på den klassiska banan

- Show med drifting på svensk elitnivå

- Racing med klassiska Formelbilar och historiska motorcyklar i Classic Bike

- Sportbilsshow med unika sportbilar, nya som gamla

- Rekordförsök då hela racebanan fylls med sportbilar

- En höjdare är Flygvapnets uppvisning med JAS 39 Gripen och Team 60

Området fylls av en magnifik sportbilsutställning med fina exemplar från nästan alla sportbilsmärken. I depån är det full aktivitet då en spännande final i depån av säsongens tävling inom virtuell bilsport. Här erbjuds även mat och fartfyllda aktiviteter även för de små motorentusiasterna. Med underhållning och musik bjuder vi in till årets motorhändelse och folkfest - välkommen till Scandinavian Raceways 50-års jubileum!

Bilklubbar

Anmäl din bilklubb och boka parkeringsplats inne på området till Er klubb genom att sända ett mail med kontaktuppgifter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Biljetter och andra erbjudanden till bilklubbarna kommer att komma under juli månad.

Information

Datum: 8-9 september 2018

Förköp biljetter vanliga besökare: Klicka vidare på LÄNKEN HÄR 
Arrangör: Scandinavian Raceway och Driver Academy

 

Partners

circle k logo detail      STCC logo     

Öhlins    ams logo

2017 anmälda bilklubbar till sportbilsfestivalen  
  Skaraborgs SVK   
LCCS logo web    Opel GTShelby logoMiata club of sweden

bmw club sweden hr jpeg  west ARN Östgöta ÖSK  Ring Runners

Trans AM   Porsche

Bildgalleri


 

Sök på sidan

Kontakt

  • +46(0)70-373 48 00
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Copyright © Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | A | C | Producerad av Next Step Media